Zamieszczone przez AdamB
Oświetlenie progu, światło w dolnej pokrywie lusterka
Zwiń
X
-
Oświetlenie progu, światło w dolnej pokrywie lusterka
Witam forumowiczów,
zauważyłem ostatnio, że oświetlenie umieszczone w dolnej pokrywie lusterek bocznych (w instrukcji nazywa się to "oświetlenie progu") czasami nie działa. W instrukcji jest napisane, że oświetlenie powinno działać zawsze:
"Światło zaświeca się po odryglowaniu drzwi lub po otwarciu pokrywy bagażnika.
Światło gaśnie po włączeniu zapłonu lub w czasie do 30 sekund od zamknięcia
wszystkich drzwi i pokrywy bagażnika"
Ja natomiast zauważyłem, że nie do końca tak jest. Zaobserwował może ktoś z Was takie samo zachowanie u siebie? Może jest jakaś zależność, np.: włączone światła do jazdy dziennej, oświetlenie progów nie działa?
dzięki
-
-
U mnie zapalają się po odryglowaniu centralnego, bez względu czy to dzień czy noc. Nie ma też znaczenia czy lusterka są złożone czy nie.
A gasną zaraz po zaryglowaniu.
Jesli zamknę drzwi ale nie zarygluję centralnego, (np w garażu) to świecą jeszcze przez dłuższą chwilę. Nie mierzyłem dokładnie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez consulU mnie zapalają się po odryglowaniu centralnego, bez względu czy to dzień czy noc. Nie ma też znaczenia czy lusterka są złożone czy nie.
A gasną zaraz po zaryglowaniu.
Jesli zamknę drzwi ale nie zarygluję centralnego, (np w garażu) to świecą jeszcze przez dłuższą chwilę. Nie mierzyłem dokładnie.
Komentarz
-
-
Mi niestety ostatnio dwa razy sie zdarzylo, że po zamknięciu wogóle nie zgasło. Zgasło dopiero po dobrych kilku minutach (po powrocie ze sklepu ciagle sie swiecilo mimo iz drzwi byly zamkniete z pilota])po ponownym odryglowaniu drzwi zgasło na sekundę żeby po chwili zaświecić się znowu i o co tu chodzi?
Komentarz
-
-
Znalazłem chyba jakąś zależność - po "dłuższym czasie" jazdy na światłach dziennych, podświetlenie progów nie działa. Spojrzę jeszcze dzisiaj, może nawet samo uruchomienie i wyłączenie silnika na światłach dziennych spowoduje niezapalenie podświetlenia.
P.S.
padero - może u Ciebie faktycznie jakiś błąd na komputerze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronSprawdzajcie dobrze czy macie drzwi bagażnik domknięte.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderoZ drugiej strony jak jest cos niedomkniete to alarm powinien szczeknąć przy ryglowaniu z pilota i dzis znowu nie zgaslo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dontakZamieszczone przez paderoZ drugiej strony jak jest cos niedomkniete to alarm powinien szczeknąć przy ryglowaniu z pilota i dzis znowu nie zgaslo
Komentarz
-
-
No i moje przypuszczenie (Znalazłem chyba jakąś zależność - po "dłuższym czasie" jazdy na światłach dziennych, podświetlenie progów nie działa. Spojrzę jeszcze dzisiaj, może nawet samo uruchomienie i wyłączenie silnika na światłach dziennych spowoduje niezapalenie podświetlenia.) wzięło w łeb, niestety już teraz nie mam pomysłu, może to podświetlenie ma jakiś dodatkowy czujnik zmierzchowy? Może jakiś błąd w komputerze. Zgłoszę, chyba problem przy okazji jakieś wizyty w serwisie.
Komentarz
-
-
Być może TREI, bo analogi w działaniu żadnej nie mogę się doszukać, jedyne co przychodzi mi do głowy (oczywiście wychodząc z założenia, że wszystko jest sprawne) to tak jak pisałem wcześniej, osobny czujnik zmierzchowy, chociaż inni forumowicze pisali, że u nich działa zawsze i w dzień i w nocy.
Zobaczę w najbliższym czasie co na to serwis.
Komentarz
-
Komentarz